ARTIESTEN

ADRIAAN BONTEBAL

Bontebals eerste publieke optreden was in 1970 als klassiek gitarist voor KRO-radio. Zoals velen van zijn generatie koos hij daarna voor de popmuziek. Als zanger/gitarist/componist van de rockformatie Ritmic Dirt raakte hij aan het podium verslaafd. De Schilderswijker Bontebal beweegt zich voornamelijk in de schemergebieden van het literatuurbedrijf. Zo schrijft hij verschillende columns en bestijgt hij te pas en te onpas de diverse podia. Met zijn metalhead, zijn Haagse accent en zijn beenprothese is hij een opvallende verschijning. (Uitspraak: 'De een heeft meer benen, de ander meer haar.') Meer dan 800 optredens liggen al achter zijn smalle rug. Zijn ‘autobiografische’ teksten zijn van een hoog komisch gehalte. Dat kan in verkeerde keelgaten schieten. 'Wij werken hard, wij hebben geen humor nodig.' (Een boer in het tv-programma Jiskefet)

ANNICK HUIJBRECHTS

Annick woont op Scheveningen aan de tweede binnenhaven en runt vanaf daar haar eigen tekst- en ontwerpbureau: Turtle Art. Daarnaast maakt ze puur voor de lol gedichten, verhalen, posters, columns, liedjes, en nog veel meer. Deze zijn te vinden op de website www.happyturtle.nl.

Met haar gedichten en verhalen staat ze regelmatig op Haagse podia, zoals bij ‘Haagse Helden’ en ‘De Maandelijkse Cyclus’ en op festivals als Rhythm & Rhymes en het ‘Haganum Festival’. Annick publiceerde ook gedichten en verhalen in de bundels ‘Poëzie op Pootjes’, ‘Oma waait uit’, ‘De Vrede van Den Haag’ en ‘Mooie kerst achter de duinen’.

Annick maakt deel uit van de Haagse kleinkunstgroep Kluister: een vijfkoppige formatie die met een geheel eigen muzikaal theaterprogramma momenteel de Haagse podia bestormt. Onlangs nog in een (tweemaal) uitverkocht Theater Pepijn!

BOOZY

De geestelijke verwekker en artiestenronselaar van het roemruchte Puur Gelul, waarmee hij (met zijn partners in crime Jeffrey Huf en Karel Kanits) volle zalen trekt in het Paard en podia in het hele land.
Verder schrijver, dichter, columnist, presentator, maar vooral een onnavolgbaar performer. Publiceerde twee bundels: ‘Geduld is een schone keuken’ (2003) en ‘Oud zeer roest nooit’ (2005). Bracht samen met Sjaak Bral, Jeffrey Huf en Karel Kanits de CD ‘Puâh Haags Gelul’ uit (2008).
Zijn verhalen staan garant voor rauwe Haagse humor, weergegeven in een geheel eigen stijl en woordkeus en overgoten met soms meesterlijke taalvondsten. Hier en daar ook vertederend, want Boozy is het prototype: ruwe bolster, blanke pit. Uit de Haagse klei getrokken en geboetseerd. Een spierbundel met tattoos, maar dan wel één met een ‘graute mùil en un gâhwe hagt!’

DEBBY VAN DEN BERGH

Debby van den Bergh is een snel rijzende ster uit Rijswijk. Ze was nog maar amper
over haar plankenkoorts heen, of ze bestormde de podia met haar eigen en eigenzinnige
programma 'De Maandelijkse Cyclus', waarin ‘vrouwen met ballen jongleren met woorden’.

Deze dame beheerst het schrijven dan ook in al haar facetten: van ontroerende poëzie tot keiharde columns. Publiceerde inmiddels al gedichten en verhalen in de bundels ‘Poëzie op Pootjes’, ‘Oma waait uit’ en ‘Mooie Kerst achter de duinen’. Haar magnum opus, een ironisch geschreven, maar ontroerend autobiografische roman, is bijna voltooid en trok al de aandacht van geïnteresseerde uitgevers.

Steeds vaker draagt zij haar gevoelige gedichten en hilarische verhalen voor en ze deinst ook niet terug voor een stand up comedy-act. Ook via haar eigen tekstbureau DDay-Creatives timmert Debby aan de weg met o.m. het verzorgen van bedrijfsPR en het geven van workshops.
Heren, opgepast: deze lieftallige dame kan je met haar snijdende woordkeus beroven van je laatste restje zelfvertrouwen!

FRANK VAN WESTBROEK

Aanstormend jong Haags talent. Niet bereid tot enige concessie of compromis, neemt hij geen blad voor de mond. Direct, hard, met zelfspot en zwaar aangezette ironische ondertoon vuurt hij zijn gedichten af als kruisraketten. Komt met zijn voordrachten vaak in de flow van een rapper.
Nog maar amper bekomen van zijn debuut in ‘Haagse Helden’, stond hij in de vrijdagprogrammering van The Hague Jazz en zal hij begin november schitteren in het roemruchte ‘Puur Gelul’.

GEBROEDERS DE GIER

Onbegrepen, onvertaald,ongepast of overdadig, overvloedig, overvol.

De broertjes die groeiden naar Gebroeders in het heetst van de Haagse strijd.

Het clownschap verlaten in de sporen van Koot en Bie, poëtische penoze of penozische poëzie.

Virtuele gedichten passend in het zichtbeeld der fantasie, daadwerkelijk ervaren van geur, beeld en smaak.

Maar ook muzikale impulsen met verhoging tot de drang van het meedoen.

Bluesfanaten, rockpiraten, lappers van de smart, uitvinders van de Haagkoe en Haagse Bliksem.

Visie op de maatschappij: Een getergde Gier telt voor vier.

Op weg naar hun nieuwe theatershow “ De Gieren in de zevende hemel” .

Gebroeders de Gier altijd een woord achter de ko
mma.

HARRY ZEVENBERGEN

Dichter/schrijver, bloemlezer en literair promotor. De eerste en helaas tevens laatste Haagse stadsdichter. Zijn werk is vol humor, gevoelig, provocerend, absurdistisch en geëngageerd. Zijn optredens energiek, hilarisch en vertederend
Veel van zijn optredens zijn buiten het literaire circuit tijdens pop-, punk- en folkfestivals, in jongerencentra, cafe´s, tijdens straattheaterfestivals. Ook in Engeland en Schotland heeft hij door er veelvuldig te touren een live-reputatie opgebouwd.

In 2004 debuteerde hij met de bundel ´Punk in Rhenen´. Verder verschenen gedichten in diverse bloemlezingen: Bovendien schreef hij gedichten in opdracht voor RTV-West.

Schrijft jaarlijks, samen met Adriaan Bontebal, zijn befaamde tourcolumns.

Harry geeft workshops en gastlessen performancepoëzie voor volwassenen en kinderen op basis-, middelbare en hogescholen, in bibliotheken, buurthuizen, muziekscholen in Nederland, Schotland en Engeland.

KAREL KANITS

Karel Kanits (1955) is schrijver, columnist, voordrachtskunstenaar. Publiceerde twee bundels: ‘In de schaduw van het IJspaleis’ (2005) en ‘De Teennagels van Keith Richards’ (2007), verzorgde de ‘vertaling’ in het Haags voor het ‘Ut Haags Reklame Woâhdeboek’ en bracht in 2008, samen met Sjaak Bral, Boozy en Jeffrey Huf, de CD ‘Puâh Haags Gelul’ uit, met een live-registratie van een theatershow.
Met de harde kern van Puur Gelul (Boozy en Jeffrey Huf) trekt hij door het land en deed hij meerdere keren Lowlands aan.

Kanits wordt omschreven als een woordkunstenaar die het publiek murw maakt met rauwe seksueel geladen teksten die bij zijn publiek als granaten kunnen inslaan. Zelf is hij daar kort over: “Miju verhalen zijn niet uitgesproken Haags, maar ze worden wel Haags uitgesproken”

MARCEL VERRECK

Marcel Verreck won in mei 1987 samen met Paul Pleijsier het Leids Cabaret Festival. Daarna trokken ze het land in met o.m. 'Ze is er vandoor met een yup', 'Harde Stukjes' en Verreck & Pleijsier In Concert' . Solo oogstte hij succes met diverse programma's, zoals: 'Verreck!' , 'De Vrijheid', 'Het Tetrix-gevoel' en 'Met Haar'.
Hij werkte vele jaren mee aan het radio-programma Binnenlandse Zaken en was columnist voor het programma Hier en Nu Nieuwspoort en vele jaren voor Stenders Vroeg Op. Voorts presenteerde hij op tv twee seizoenen De Aso-show.
In 2002 verscheen "Een wondermiddel", het literaire debuut van Marcel Verreck. Hij werkte mee aan 'Spijkers met koppen' en schreef artikelen en columns in o.m. Het Parool en Metro.
Vanaf 2006 pakte hij de samenwerking met zijn oude maat Paul Pleijsier weer op en had veel succes in theater Bellevue in Amsterdam.
In 2009 verscheen zijn boek ‘Straatwijs’. Zie ook www.marcelverreck.nl

Miss Cherry en Daf

Wat ooit begon als een woordgrap ging van kwaad tot erger. De woordgrap groeide uit tot een column en Miss Cherry en Daf waren geboren! Wat eerst slechts een publicatie was voor een select publiek heeft een wildgroei doorstaan tot wat zij nu ten tonele brengen. De bezoekers van de Maandelijkse Cyclus, Haagse Helden en Puur Gelul keerden na hun optredens menigmaal bevredigd huiswaarts.
Miss Cherry en Daf baggeren niet alledaagse onderwerpen uit op het scherpst van de schede, taboedoorbrekend en met gevaar voor eigen lever. Een gewaarschuwd mens krijgt er twee.

Kern Koppen

Voordat ze het wisten hadden ze een nieuwe stijl in het leven geroepen: Cross-over Cult-rap.

Kern Koppen is een Haagse hiphopformatie bestaande uit een drietal geroutineerde creatievelingen. Ahab, Ki en Tommy 2 Times wel te verstaan. De groep is vooral eigentijds, eigenwijs en eigenzinnig. Dit weerklinkt in de muziek en vertaalt zich terug in de teksten. Kern Koppen laat zich niet makkelijk met andere bands vergelijken. Kenmerkend aan de muziek is de verfrissende combinatie van live instrumenten, platensamples en digitale effecten.
De teksten zijn vaak erg persoonlijk en eerlijk vanuit introspectie geschreven. Dit zonder te vervallen in cliches, die typerend zijn voor de huidige rapscene.

Denk aan spoken word, soundscapes, jazz, afro beat…
Maar denk vooral niet te veel.

Moonpilot

Na het succes van vorig jaar staat Moonpilot in 2010 voor de tweede keer op het Imagine programma. Na het uitbrengen van hun eerste album in 2010 heeft dit viertal bijna alle grote podia van Nederland aangedaan. Hun catchy pop songs hebben vorig in combinatie met de hip hoppers van Kern Koppen tot een verassende jamsessie geleid. Wij verwachten dan ook dit jaar wederom weer spektakel.

So What

Een show vol catchy, brutale, dansbare en energieke nummers, So What
bestaat uit een viertal vrienden die plezier hoog in het vaandel hebben
staan. Het is poprock maar wel met een vuig randje, misschien zelfs met een
kleine middelvinger. Teksten gaan over de betere en mindere kanten van het
leven met hier en daar een sneer naar hen zelf, en soms ook naar anderen. De
bandleden kennen elkaar al jaren en dat is te horen op zowel het podium als
het album. 2009 was een succesvol jaar voor So What. Ze namen een
fantastisch album op in Engeland (Haagse popprijs voor 'beste album' en
door Haagse Journalisten uitgekozen tot 'album van het jaar'), speelden
door het hele land, stonden bij Giel Beelen in de ochtend, op een afgeladen
Koninginnenach in Den Haag, speelden op het SXSW festival in Austin te Texas
en brachten ondertussen twee videoclips uit. 2010 belooft een nog veel
leuker jaar te worden, want er ligt een hoop in het verschiet. Maar eerst: Imagine in the Park.

Ragmob

Op Imagine is plek voor alle genres. Dat wordt onder meer door Ragmob bewezen: liefhebbers van americana en country swing, zoek je weg naar het Westbroekpark voor deze formatie. Met swingende covers van onder meer Johnny Cash en Hank Williams staat Ragmob garant voor een feestje vol dansbare oude hits!

Excitors

In oktober 2009 hebben de heren met een dampende show het album "Sexcitorsexcit" in de grote zaal van het Paard van Troje in Den Haag gepresenteerd. Dit jaar stond Excitors al onder meer op Koninginnenach, Parkpop en Schollenpop. Excitors staat garant voor een energieke show en een al net zo enthousiast geluid. Wij zijn benieuwd hoe ze het er akoestisch vanaf brengen en gaan dan ook zeker even kijken!

Mac Alistair

MacAlistair is ontstaan uit de wil om de clubby dance sound met een liveband te brengen. De door de wol geverfde muzikanten combineren invloeden uit de jazz, disco, latin, dance en rock tot een eigen geluid om het publiek in een zomerse sferen te brengen waaruit men pas ontwaakt als de laatste ronde aan de bar wordt omgeroepen.

Splendid

Splendid brengt een nieuwe definitie van reggae: Rocksteady Sunshine.
Relaxte beats, zonnige blazers en kritische teksten zorgen voor een gegarandeerd zomers geluid. Splendid speelde al de meest relaxte clubs, feesten en festivals van Nederland. Nu is voor Patrick Schmitz, zanger van Splendid, het podium van Imagine weer aan de beurt waar hij met diverse gastartiesten zeker weten voor de zon gaat zorgen!

Matou

Het kwartet Matou staat garant voor een gevarieerd repertoire, bestaande uit swingende 30er en 40er jaren muziek en gypsy jazz, afgewisseld met nummers van oa Satie en Duke Ellington. Het geluid is levenslustig, gepassioneerd, met een vleugje melancholie en het repertoire levert zowel ambiance- als amusementsmuziek op. Matou daagt u uit : het is niet mogelijk om stil te blijven zitten! Als deze swing door uw oren naar binnen danst, zult u er zich op betrappen dat u onbewust de maat volgt met uw voeten, kinderen beginnen spontaan te dansen en als u zich ècht laat gaan, wordt het weer feest, net zoals vroeger in Parijs

Woot

Woot is een jonge Haagse band. Deze band heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld met zelfgeschreven, eigenzinnige songs. De getalenteerde muzikanten/songwriters laten in de songs duidelijk hun muzikale roots weerklinken. Hun invloeden zijn o.a. Radiohead,The Shins,Jimmy Hendrix,The Beatles, Kings of Leon en Patrck Watson.

Valerie

Vol overtuiging,ambitie en energie stortten de dames van The Socks zich normaal gesproken op het podium om een dijk van een rock show neer te zetten. Vandaag doet Valerie het alleen. Laat je betoveren door het warme en volwassen stemgeluid van Valerie. Een aanwinst voor het Imagine festival.

Atombox

Atombox is rock, ergens tussen Queens Of The Stone Age en Radiohead in. Rauw, met een rafelig randje,van ingetogen broeierig tot opzwepend en explosief.
Onderscheidend door een opvallend zanggeluid, bezeten van emotie. De shows kenmerken zich door bevlogenheid. Afwisselende sferen, op indringende wijze gebracht maken dat de band weet te boeien. Optreden is wat de band het liefst doet. Popfestivals, obscure kraakfeestjes, kernpodia, of muziekcafe’s, tours in Ierland, Polen en Belgie die ze zelf organiseerden.. overal weten ze het publiek te intrigeren.

De band staat te popelen om dit op Imagine in the Park ten gehore te brengen!