THEO VAN RIJN

Theo debuteerde als schrijver in december 2008 met een verhaal in de bundel ‘Mooie kerst achter de duinen’, een verzameling kerstverhalen van ‘Haagse’ auteurs. Of dat een vooraankondiging van de annexatie door de Hofstad van zijn woonplaats Leidschendam is, blijft vooralsnog onduidelijk.

De vaak humoristische schrijfstijl van Theo bleef op zijn hyves en weblog www.dezenaamisalbezet.web-log.nl niet onopgemerkt. Zo werd hij gevraagd om vaste columnist te worden voor de website van FOK (www.fok.nl) , waar hij tweewekelijks op de vroege zaterdagochtend (02:00) zijn vaste plek gevonden heeft. Ook schrijft hij op verzoek een maandelijkse column op http://www.aboutblank.nl/ en recenseert professioneel toneel, theater en cabaret.

In maart van dit jaar maakte Theo zijn podiumdebuut in het Amsterdamse Havanna. Sindsdien bestijgt hij met enige regelmaat de regionale podia, waarbij opvalt dat een kwart van zijn voordrachten tot nu toe in Scheveningen gehouden werden. Zo maakte hij enkele keren zijn opwachting bij de ‘Haagse Helden’ en deed een gastoptreden bij de ‘Maandelijkse Cyclus’ in het Scheveningse eetcafé ‘De Maatschappij’.

In de loop van 2009 zullen er een verzamelbundel en een boek met alleen maar eigen werk van Theo uitgebracht worden. Wie hem zijn verhalen voor wil horen dragen krijgt daartoe de kans tijdens ‘Imagine in the park’ op 29 augustus in Scheveningen.