SPLENDID

Splendid brengt een nieuwe definitie van reggae: Rocksteady Sunshine.

Relaxte beats, zonnige blazers en kritische teksten zorgen voor een gegarandeerd zomers geluid.
In juni 2009 brengt Splendid haar derde album uit! De maanden daarna staan in het teken van een zonnige tournee langs de Nederlandse stranden en podia.

Splendid tot nu toe…
Al sinds 2001 is Splendid actief in de reggae scene. In 2004 verscheen het eerste album ‘Splendid’. In het voorjaar van 2005 beleefde Splendid een hoogtepunt door het uitbrengen van de speciale Wilhelmus reggae versie, ter ere van het 25-jarig jubileum van koningin Beatrix. Het leverde de band de nodige airplay op bij de landelijke media (o.a. Vara Live). Ruim 7000 fans gingen tijdens dit nummer uit hun dak bij het optreden op de Haagse Koninginnenach 2005. Niet voor niets ontving Splendid in 2005 de prijs voor beste Haagse live-act.

Het tweede album ‘Rebirth’ werd op hemelvaartsdag 2006 gepresenteerd in het een uitverkochte grote zaal van het Paard van Troje. Aangevuld met enkele fantastische gastoptredens (Nuclear Family, Burma Shave, Urban Daughter) en voorzien van een wervelende licht- en videoshow werd het een onvergetelijke avond. Het heeft de band naast lovende kritieken ook de prijs voor de Beste Haagse CD 2006 en Beste CD Zuid Holland 2006 opgeleverd.

2007 bracht een tour langs de meest relaxte clubs en festivals van Nederland. Onder meer in een uitverkochte Melkweg (NL Ska) en een bomvol Paradiso speelde de band het dak er af. Genoeg inspiratie voor het opnemen van nieuw materiaal voor het derde studioalbum! De mannen trokken zich terug in een afgelegen landhuis te Rijswijk om hieraan te werken.
Ook in de zomer van 2008 was Splendid regelmatig te zien. Hoogtepunt was onder andere de support act voor Ali Campell (UB40) in de Melkweg.

In 2008 kwam de eigen studio gereed. De ideale plek om het nieuwe album te voltooien. De eindmix staat, net zoals bij ‘Rebirth’, op naam van Thijs de Melker (Raggende Manne).

In het buitenland bestaat groeiende interesse voor Splendid. Zo speelde de formatie al meerdere malen in Frankrijk op verschillende surfkampioenschappen en in januari 2009 verzorgde de band een spetterende show op het NK Snowboard in Laax, Zwitserland. Voor 2009/2010 staat een trip naar Los Angeles op de agenda ter promotie van het nieuwe album en de US release van de track “Senorina Luna”, een samenwerking met de Latin zanger Santos de Los Angeles.
Last Updated ( Tuesday, 05 May 2009 )