NAKED

NAKED

In 2004 kreeg Naked de prijs voor het beste Haagse album van dat jaar toegekend. Diverse producers en muzikanten hadden meegewerkt aan het album en de recensies waren ook in de rest van Nederland lovend.
Arie Spaans is de oprichter van Naked en geniet ook bekendheid met Suburbs.
Suburbs heeft haar sporen verdiend in het Nederlandse club- en festivalcircuit, speelden op o.a Parkpop, Crossing Border en wonnen de Grote Prijs van Nederland in 1997.

Songs componeren en teksten schrijven is waar het hart van Spaans ligt. Het nummer “Rollercoaster” is door Di-rect tot een hit gemaakt. Ook “Forever” werd met de Suburbs een bescheiden hit in Nederland.

Arie Spaans, die met zijn meeslepende zang en krachtige performance alom bekend staat, speelt met Naked songs die zijn gebaseerd op de gelijknamige Britse film “Naked” uit 1993 van Mike Leigh, waar de hoofdfiguur Johnny (David Thewlis) een intelligente man is met een donkere zijde die weigert deel te nemen aan een leven dat past binnen een maatschappij waarin hijzelf niet gelooft.

Anno 2009 is Naked gezegend met een ijzersterke bezetting en wordt Arie Spaans vergezeld met de unieke contrabassist Rob Lagendijk (o.a Smutfish, John Dear Mowingclub), drummer Rick Roomer (o.a. Prat’s The Whoblem?), de jonge en zeer getalenteerde gitarist Alexé (o.a. Blackstone) en de nu al legendarische Willem Art (Hillbilly Stringpickers) als violist.

De muzikale invloeden van Naked lopen uiteen van The Editors, David Bowie, Jeff Buckley, Porcupine Tree en Joy Division vervolgens The beatles, Beachboys, Yes en Pink Floyd tot aan Bach, Hank Williams, Mozart en John Mayer.