GEBROEDERS DE GIER

Geheel volgens Haagse traditie, hebben de Gebroeders Gijs en Karel de Gier, in navolging van Couperus en Koot en Bie, zich ingezet voor het behoud en verspreiding van de enige echte oertaal waaruit alle talen ontstaan zijn: het Haags.
Deze leden van de dichterlijke penoze of penotische dichterlijkheid brengen een programma met gedurfde en spetterende stand up comedy, naar aanleiding van de aan hen ingefluisterde en door-gespeelde informatie.
Conference, poëzie en muzikaliteit zijn de ingrediënten van hun optredens, waaraan de aanwezige toeschouwer noodzakelijkerwijs en onontkoombaar mee zal moeten doen.
Interactief dichten, een Giermanda of Gierbo sessie, meedeinen op een smartlap of gewoon lachen om het leed van anderen.
Bedrijfsafdelingen, medewerkers, kader indien gewenst bekeken door het Haags vergrootglas of in de Haagse spiegel.
Gebroeders de Gier zijn in de openbaarheid getreden, tijdens t.v. presentaties rond Raymond van Barneveld (dartkampioen), met de cd single Barney, vervolgens waren zij dagelijks te bewonderen op RTL 5 in het programma Oranjestraat (EK 2000), regelmatig leveren zij een bijdrage in de programma’s van TV West, en onlangs actief in het programma Nachtsuite ( Christien van der Horst) met hun nieuwe single Let je op, kijk ie uit.
Samen met Sjaak Bral op de barricades voor Den Haag en het Haags in diverse presentaties en theaters.