PERSBERICHT 2010

Persbericht Imagine in the Park

TWEEDE EDITIE 'IMAGINE IN THE PARK' IN HET WESTBROEKPARK

Na alle grote Haagse festivals vindt op 28 augustus weer het evenement 'Imagine in the Park' plaats. Na het grote succes van vorig jaar wordt het publiek andermaal verrast met akoestische acts van (lokaal bekende) muzikanten en verhalenvertellers/standuppers. Plaats van handeling: het Westbroekpark.

Tegen de dertig acts uit Den Haag en Scheveningen worden eind augustus verwacht in het Westbroekpark.
Stichting Cultureel Centrum Scheveningen, organisator van het festival, biedt met Imagine in the park een gevarieerde mix aan tussen muziek en “het gesproken woord”.
Het festival is kleinschalig en heeft een puur akoestische karakter.
‘Het is ons in eerste instantie te doen om de ongedwongen en intieme sfeer te creëren, zoals we die vorig jaar hadden”, aldus Karel Kanits en Arie Spaans, de initiatiefnemers van Imagine in the park.
“Toen waren er zo’n 700 bezoekers die konden genieten van wat er op de 8 podia te zien en te horen was. Liggend in het gras luisteren naar de favoriete band of voordrachtskunstenaar.”
Op de 8 podia wordt het programma met de optredende artiesten om het uur herhaald. Daardoor kunnen de bezoekers zowat alle acts bekijken en beluisteren. Door het akoestische karakter van het festival kunnen de optredens op alle podia tegelijk plaatsvinden, wat Imagine in the park zo’n uniek festival maakt.

Ook dit jaar zijn er weer uiteenlopende acts te bewonderen. En vooral veel aanstormend talent. Zo heeft de formatie Kern Koppen een toernee door Zuid-Afrika achter de rug en was Moonpilot een maand lang elke dag bij radio 3FM te horen. Naast de akoestische rock zijn er sing-en songwriters, maar ook zigeuner-jazz van Matou en de westernswing van Ragmob.
Op de acht speelplekken kun je verder roemruchte Hagenezen aantreffen als Marcel Verreck, Boozy of Adriaan Bontebal. Maar ook de dames van de ‘Maandelijkse Cyclus’; Debby van den Bergh, Annick Huijbrechts en het duo Daff & Miss Cherry.

Anders dan vorig jaar, staat er bij elk podium een spreekstalmeester. Dat zijn ook niet de minsten. Onder meer Agnes Kamstra, René Bom en Jeffrey Huf zullen deze rol op zich nemen.
 
Het festival is gratis, al wordt een bijdrage in 'de hoge hoed' op prijs gesteld. Het begint om 13.00 uur en rond 17.00 uur sluit wordt er afgesloten met een verrassende muzikale uitsmijter.
's Avonds is er een afterparty in Eetcafé De Maatschappij waarbij vrijwel alle artiesten zullen spelen in een grote Jamsessie.

RSS